SANA 2009

Älä tuomitse liian aikaisin
Älkää siis tuomitko ennenaikaisesti, ennen kuin Herra tulee. Hän valaisee pimeyden kätköt ja tuo esiin sydänten ajatukset, ja silloin itse kukin saa kiitoksen Jumalalta.
1 Kor. 4:5

 Filminauhalla synnit ovat tallessa
Emmekö saakaan tarkkailla toisten syntejä ja tuomita heitä vai mitä tämä tarkoittaa, Savonlinnan kristillisen opiston rehtori ja kirjailija Teuvo V. Riikonen?
– Tekojen perimmäinen vaikutin on aina sydän. Sydän on paikka, jossa pimeys on läsnä. Sydän on kuitenkin myös ymmärryksen ja tahdon lähde. Toisten syntejä voi tietysti tarkkailla ja tuomita, mutta, jos tuomitsee, täytyy aloittaa omasta sydämestä.
– Jumalan filminauhalla meidän elämämme ja syntimme ovat kaikki tallessa. Filmi on Jumalalla, jotta meidän ei tarvitse ennen aikaisesti tuomita ketään – vaikka tietysti me haluaisimme katsoa sen ennen aikojaan.
– Jumalalla on filmirulla käsissään, ja sitten Kristus tulee ja valottaa sen. Jeesuksen ristin kautta ne valokuvat ovat menneet pilalle.
Mutta kehotetaanhan Raamatussa myös nuhtelemaan toisia heidän synneistään vai kuinka?
– On olemassa tietty järjestys. Ensin nuhdellaan kahden kesken ja tarvittaessa isommalla porukalla. Tämä ei ole ollut voimassa enää pitkään aikaan. Syntiähän saa nykyään tehdä ihan rauhassa.

Rukoilemme
Jospa ihmiset vain tietäisivät,
millainen todella olen,
että olenkin muuta
kuin moni luulee,
että minussa on sellaista
mitä kukaan ei saa tietää.
Sinä tunnet minut, Jumala,
armahda minua!